Grand Canyon

13 oktober 2015 - Page, Arizona, Verenigde Staten

Zoals de titel al zegt, vandaag zijn we naar de Grand Canyon geweest. De reis er naar toe liep voorspoedig. Alleen bij de ingang stond er een behoorlijke file . Met een wachtrij van ongeveer een half uur. Eenmaal bij het visitors center aangekomen vrij snel een parkeer plaatsje gevonden bij de Spronghorn, hoe toepasselijk omdat we deze beestjes gisteren al tegen gekomen zijn. Het uitzicht op de Canyon was geweldig. Heb dan ook weer veel foto's gemaakt. Op elk stukje dat je komt is het uitzicht weer mooier.  Na zo'n 3 uur rond gelopen te hebben en een hapje en een drankje genuttigd te hebben. Zijn we weer door gereden naar Cameron. Een behoorlijke trip van zo'n 85 mile. Onderweg nog een paar keer uitgestapt om van het uitzicht te genieten.  Raimo had zich ten taak gesteld om het hotel op de North Rim  te vinden. En ja hoor, na goed zoeken heeft hij het gevonden. Op dat zelfde moment waren er ook 2 roofvogels die er in de lucht te zien. Er was een reisgezelschap met gids, die beweerde dat het Californische Condors waren. Raimo zei 2 gewone roofvogels. Ik weet het niet, zag 2 roofvagels met een lange nek. Er zitten daar Condors dus het kan.  Onderweg ook nog de Canyon van de Little Colorado gezien. Heel erg indruk wekkend. Door alles wat we gezien hadden kwam de vraag hoe het mogelijk was dat toch zo'n kleine rivier als de Colorado zo'n Canyon kon maken van 16 km breed.

Eenmaal in Cameron aangekomen, geprobeerd een overnachting te vinden. Eerst in een Trading post. Heel erg leuk, maar erg duur. Dus doorgereden. Uiteindelijk door gereden naar Page, eerst heel hotels afgelopen maar met de prijzen die ze vroegen, toch maar verder gezocht.

nu zitten we in de Sleepinn met z'n 4en op 1 kamer. En het is best gezellig want het hele zootje slaapt al en het is pas 21.30 uur . Morgen weer op en dan zien we wel weer waar we belanden.

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl

1. Hanneke:
    14 oktober 2015
    Weer een hoop gezien en meegemaakt qua hotels. Wij genieten mee! XxHanneke